Open letter to Intertoys

Since @intertoys has not responded to the controversy around their brochure, I have sent them a letter. I’ll keep you posted on whether they respond (English translation below)

Het is vast niet aan uw aandacht ontsnapt dat er gisteren wat rumoer is ontstaan over een van jullie folders. De bovenstaande afbeelding werd getwitterd door @Hannabervoets, en vervolgens meer dan 7000 keer bekeken, en 505 keer geretweet, dus blijkbaar zijn er veel mensen die zich in Hanna’s boodschap kunnen vinden, waaronder ik.
De overheid en de (technische) universiteiten in Nederland geven jaarlijks miljoenen euros uit om meer meisjes naar technische studies te krijgen, dus u kunt zich voorstellen dat deze reclamefolder ons een beetje verdrietig stemt. Stelt u zich toch voor dat u een 7-jarige meisje bent dat graag een microscoop wil, dan geeft deze folder toch misschien wel het idee dat dat niet helemaal voor haar bedoeld is. Dan kunnen wij 10 jaar later wel vertellen dat techniek echt ook voor meiden is, maar dan is het natuurlijk te laat, als de maatschappij het beeld al geschetst heeft dat ze beter de afwas kan doen.
Ik begrijp best dat dit vanuit een marketingoogpunt dit een aardige manier is om speelgoed aan te prijzen, maar ik – en gezien de reacties op Twitter ook velen anderen – zou het bijzonder op prijs stellen als er in de toekomst wat meer rekening gehouden wordt met de maatschappelijke verantwoordelijkheid die jullie dragen.
Misschien is het ook aardig om hier een tweet aan te wijden? Aanwezigheid op social media gaat over interactie met klanten, ook met diegenen die minder tevreden zijn.
Met vriendelijke groet,
Felienne Hermans (TU Delft)
————————————————————————————————————————————
I am sure you have noticed that there was some controversy around one of your brochures. The image above was tweeted by @Hannabervoets, was viewed more then 7000 times, and retweeted 505 times. Apparently many Twitter users agree with Hanna, including me.
Every year the Dutch government and  universities (of technology) spend millions of euros to convince girls that science is for them too. So you can understand the disappointment when seeing this ad.
Imagine being a 7 year old girl that wants to have a microscope, this brochure shows her that this not meant for her. Then we can tell her 10 years later that science is really fit for girls too, but it is a bit late if society already told her she should do dishes.
I understand that form a marketing perspective this is a nice way to market your products, however I would really appreciate it (and judging by the many retweets, a lot of people with me) if you would take your responsibility next year and think about the impact you have on society.
Finally, it might me good to address this issue with a tweet? Social media is about interaction with clients, also with those that are not so happy.
Kind regards,
Felienne Hermans (TU Delft)
This post was visited 59 times.

2 Comments

  1. Lein

    Ben benieuwd of er een reactie komt, ik hoop het maar vrees het ergste.

  2. Norbert Beckers

    Felienne, je slaat de spijker op z’n kop!
    Right you are, Felienne!

Comments are closed.